dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Paprika

Publicerad 2017-05-23 10:59:08 i Allmänt,

Så här i grillpaprikans tid bör man reflektera över paprika. Vi har den grön, gula, orangea, lila, röda, spetspaprika och hela chiligänget. Min reflektion kommer mest handla om den gröna. Den är äcklig. Säg nån som gillar grön paprika? Den är besk och i övrigt smaklös. Grön paprika är omogen. Den blir sedan gul och slutligen röd.
grön paprika borde inte få säljas men det görs nog av ekonomiska orsaker. Behöver du inte lik lång odlingstid så tjänar du mer. Perfekt för en krösus.
För övrigt var det ungrarna som fixade till
en paprika utan capsaicin (det starka i chili). Duktigt av dom.
 
// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela