Gröna burgare #03
Burgare #03: Zuciniburgare med grillad salladslök och ramslök.
Så var det dax! Burgaren som pryder om slaget, flaggskeppet. Burgare nr 3, Zucchiniburgare med grillad salladslök och ramslök. Här ska jag direkt notera att det är november i dalarna, varpå ramslök ej kommer medverka i denna skapelse. Helt i enlighet med författarens instruktioner byts ramslök mot gräslök. Denna gång var receptet läst i förväg så inga otrevliga "6-timmar-i-frysen-överaskningar" skulle dyka upp. Faktiskt dök inga överaskningar upp alls. Zucchinin revs och blandades med någon pankakssmet och stektes sen. Salaldslök stektes och marinerades i en liten kryddmarinad och burgaren monterades med lite köpt kimchi. Samtidigt som en skön känsla om matlagningens enkelhet kommer över en så slås man av tanken om att en vegetarisk burgare nog behöver mer komplicerad omsorg än detta. Och sanna mina ord. För det första så ska en hamburgare ätas med händerna. Inga jävla knivar å gafflar ska vara inblandade. Och det var inte lätt med denna skapelse. För det andra smakar den inte så mycket, mest grönsak, och grönsak är ju ändå det man vill jobba bort ifrån (alltså ingen gillar zucchini-smaken på riktigt, bara att den inte gör någon något ont). Man kan alltid skylla på kocken, men jag väljer att skylla på receptet.
Betyg: 1/5 (!). Jag vljer alltså i princip det sämsta betyget. Jag tror att man kan piffa till den lite mer med hårdare stekning av burgarna (kanske blir lättare att äta), ramslök med ramslöksblommor (om inte annat så blir den ju stilig) samt omfamna tipset om att "man kan lägga till lite chili eller vitlök om man vill", för den behöver mer sting. Men det var receptets fel som sagt. Säkert böndernas också.
// Ove