Gröna burgare #02
#02 - Friterad svamp- och quinoaburgare med lila surkål och vitlöksmajonnäs
Så var det dags igen. Egentligen är det en månad mellan men "jag hade förberett lite". Har skakat av mig den soggiga, sönderfallande smeten som sedan prytts med lingonchutney, ost och persilja. Nu ska det friteras! Steg nr 1 . "Gör surkålen". Det är alltså surkål på äpple och röd spetskål. Görs ju inte i en handvändning, tar en månad. Problem nr 1 är ju att få tag på en röd spetskål. Gud verkar dock uppskatta mitt vegetariska projekt då han får mig på avigvägar in hos en grönsaksförsäljare som av en händelse hade just "röd spetskål". Surkålen knådas ihop utan några större problem och sättes på jäsning i en månad ("det förberedda"). Sen ska det picklas senapsfrön och göra vitlöksmajonnäs (glöm att jag slår en egen mayo). Färsen tar form, burgarna formas, hungern river i ens buk. "Lägg de formade burgarna i frysen i några timmar". Faaaaaaaan ta dig Martin Nordin. Dom får bo där i en timme, inte mer. Friteringen går ändå jäkligt bra, dom blir schyst gyllengula. Burgarna monteras och framåt tio serveras middagen.
Bra konsistens! Krispig fritering. God Mayo, syrlig surkål. Alltså god.
Betyg: 4/5 (!). Den var jävligt god. Bra Martin, du är åter på spåret efter att du spårade ur på burgare #01.
// Ove