dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

"Ockelbo" ost

Publicerad 2017-05-05 07:09:00 i Allmänt,

Lokalpatriotismen ligger tung över Dalarna. Har vi en egen ost då äter vi den. Och har vi en egen prins, då tycker vi om han. Och har vi en egen ost som kommer från samma ställe som vår egen prins, då jävlar. Då kan resten av ostarna kasta in handduken. Har vi en egen ost? Nja, vi har en ost som heter Ockelbo ost. Och visst, den har tagit en sväng förbi Ockelbo på vgäen. Och, är man inte särskilt nogräknad så tror man att Ockelbo ligger i Dalarna och inte i Gästrikland som det faktiskt gör. Det ligger ju ganska nära iaf. 
Hur ligger det till då? Jo, visst finns det en ostfabrik i Gäveränge i Ockelbo kommun. Där paketerar man glatt ost ifrån Tyskland, Holland, Åland. Sen skeppar man vidare till de inte så nogräknade Dalmasarna som tror att det är en lokalproducerad ost. God? Nja, kvalitén är väl så där. Den är väl ok. För att man riktigt ska känna igen sig har man gjort tex en prästost. Problemet är att man inte får kalla den prästost för prästost måste vara producerad i Sverige. Så då kallar man den Pärs. Kul! Tycker Dalmasarna. Värdelöst tycker jag. Skit ner er "Ockelbo ost". 
 
// Ove

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela