dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Chokladapelsin

Publicerad 2019-01-06 19:38:55 i Allmänt,

Citrusfrukterna äro många och tilltagande exotiska. Nuförtiden svårt att laga mat utan yuzu-saften. Pomelo och sweetie finns i varje butik. Nu visade det sig även att det fanns ”chokladapelsiner”. Skimrande brun-gröna i skalet lockar dom med femdubbelt pris (måhända att det var tredubbelt men för sakens skull säger vi fem).  Vad vore en fruktsallad utan chokladapelsin? Kan man ens göra en fruktsallad utan chokladapelsin? Sagt å gjort, den inhandlas. Den oändliga spänningen hos den treåriga sonen när chokladfrukten skall skalas. Den oändliga besvikelsen när det inte är choklad i. Den tilltagande irritationen hos fadern när han kommer på att det djupa hålet i pengafickan grävts av en missfärgad apelsin.

 

ok. Det var en god apelsin, dock apelsin.

 

// Ove

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela