dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Hyrläkare

Publicerad 2016-04-25 15:25:12 i Allmänt,

Sakta dränerar dom Sveriges landsting på pengar. Hyrläkarna. Vården är i "kris". Det finns inga tider till vårdcentralen för det finns inga läkare. Hyrläkare finns det dock som kan täppa till dessa luckor. Det rör sig om oändliga summor pengar som ges till företag på företag med avancerad skatteplanering. Det är inte speciellt svårt att få iaf 27000kr i veckan plus ersättningar för jourer etc. Detta för en icke-specialist. Sen kan man göra det som verkligen är inne just nu, hyra ut sig själv. På det viset betalar landstinget ett företag som betalar ditt företag. När du sen tar ut "lönen" ser du till att inte plocka ut för mycket för att slippa skatta. Resten tas ut i vinst med 20% skatt. På så vis kommer så lite som möjligt av de offentliga finanserna tillbaka till samhället. Vården krisar men det skiter väl du i för du kan köpa en Tesla med cash. Det bästa av allt är att du slipper ta ansvar. Du är ju bara där någon vecka innan nån annan tar över. Det är bara köra på "det går över på en vecka"-, alt "här har du en veckas antibiotika-kur"-approachen på allt. Sen är det bara tåga vidare. Sällan (läs: aldrig) har jag sett en ansvarstagande hyrläkare. Kompetensen är inte bara som regel bristfällig den är ofta i princip obefintlig. Då jag började söka till läkare och inte kom in så trodde jag att folk pluggade som idioter för att uppnå sina 20.0 eller 2.0 på högskoleprovet för att dom hade ett genuint intresse för att människan och medicinen. Sällan har man haft så fel. Att ta sig genom läkarprogrammet är inte svårt, bara man kommer in. Får man inte med sig nåt så gör det inget, din hyrläkarkarriär ligger framför dig. Du kommer kunna vara sjukt mycket mer ledig och tjäna sjukt mycket mer än dina kollegor med fast anställning. Du kan jobba på vårdcentral eller inom den slutna vården. Fördelen med vårdcentralen är att ingen ser vad du gör. Fördelen med ett sjukhus är att du har en underläkare som gör allt så du och Nordea har tid att öppna nya brevlådeföretag samtidigt som cashen rullar in. 
Att man inte kan förbjuda det här vidriga systemet är inte bara sjukt, det är ett tecken på djup, tragisk politisk inkompetens. Pojkspolingen Gabriel Wikström har ju fullt upp med sina underfinansierade endometriosmottagningar. Man funderar allvarligt på om man inte helt enkelt skulle vara med och hämta hem lite skattepengar. Har blivit less på att ronda min avdelning när stafett-överläkaren läser tidningen alt kommer sent. Problemet är att jag tycker ju det här med medicin och människor är så kul. Jag hade ju inte 20.0, jag hade intresset. 
 
Fuck you. 
 
 // Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela