dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Plast

Publicerad 2018-12-17 13:23:43 i Allmänt,

Plast plast plast. Det är tammefan plast överallt. Tömde återvinningen i förrgår, den skulle lätt behöva tömmas igen. Återvinningsstationen börjar kännas som mitt andra hem. Kan förpacckningsindustrin sluta skicka på 25 lager olika plast på varje produkt. Tar lite exempel. 
 
1. Plommontomater. Enda sättet att köpa dom är att köpa sex stycken i en plastask inlindad i ytterligare en plastförpackning. 
2. Ekologisk fänkål. Ekologiskiteten riskerar att rymma om man inte paketerar dom i plastförpackningar (att det ekologiska riskerar att rymma gäller ganska mycket grönt, ta tex ekologisk aubergine som också kläs i plastpåse. Svartrötter verkar genereelt bara dra om man inte plastar dom). Tillskillnad från dera oekologiska vänner som inte kräver denna omsorg. 
3. Cocktailtomater. Jäkligt populärt är att sälja dom i små plasthinkar. 
4. Superekologiska bananer. Plastpåsen förser återigen frukten med en ekologisk atmosfär. 
 
Kom igen. Jag fattar att plast är lite praktiskt i vissa lägen men det har ju gått helt överstyr. Jag föreslår en plastskatt. Ned med styckpriserna, upp med priset på hinkarna med några tomater i. Det vore kul om mina barn fick tid att leka med sin far någon annanstans än på vägen fram och tillbaka till återvinningsstationen. 
 
// Ove
 
P.S. Är tveksam till att eko-produkter inte bibehåller sitt eko utan plast. D.S.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela