dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

BB

Publicerad 2017-02-25 09:02:20 i Allmänt,

Emma Andersson har åkt från Graninge på väg mot Örnsköldsvik för att föda barn. I Näs kom barnet ut. Ramaskri, vi är tillbaka i medeltiden. Men Emma, alltså. Varför startade du inte tidigare?
En kvinna dör under en förlossning vid Sophiahemmets BB i Stockholm. Ramaskri! Hur kan man hålla ett BB öppet utan att ha tillräckliga resurser?!?! Samhällets förfall! 
Ok. Man kan inte ha kakan och äta den. För att kunna upprätthålla den avancerade vård som idag existerar så krävs resurser. Det handlar inte bara om "att ha ett BB som förr". Det krävs sjuksystrar och barnmorskor (som för tillfället inte pallar jobba längre. Softar i Norge nån vecka då och då istället och återkommer och gnäller tillsammans med sina sjuksyterkompisar i Sverige som går på knäna och klagar på politikerna istället för att klaga på dom som vägrar jobbba i Sverige). Det krävs en ständigt närvarande obstetriker (alltså, typ geynekolog) för att kunna utföra urakuta kejsarsnitt. Det krävs ständigt närvarande jourhavande narkospersonal (usk, ssk, narkosläkare) samt en dygnetruntöppen operationsavdelning. Helst ska man även ha en ständigt närvarande barnläkare som kan ta hand om det nyfödda barnet om något inte går som det ska. Det kostar en slant. En liten skatteslant som man gärna klagar högljutt på att det är för mycket och hävdar att den privata vården med vinstmarginaler på 100% sköter det mycket bättre. 
Sollefteås stängda BB är inte samhällets förfall utan sjukvårdens utveckling samt samhållets krav på dygnetruntöppen avancerad specialistvård runt hörnet. 
Starta i tid nästa gång Emma så slipper du föda i bilen. Fast det gick ju bra det med. 
 
// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela