dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

E-sport

Publicerad 2016-11-25 08:49:40 i Allmänt,

Kidsen har laddat med joltcola och köat i en oändlighet. Nerverna är på spänn med sovsäcken under armen. Det är dreamhack, dagen (eller veckan, vad vet jag) där man samlas och skjuter ihjäl varandra i virtuell miljö. På nåt märkligt vis har man nu kunnat bli ”proffs” och ”stjärna” i TV-spel. På nåt ändå märkligare vis har en ”E-sport”-stjärna tagit sig in i mästarnas mästare (så klart genom att Johan Olsson som vanligt är skadad). HeatOn som driver ”Ninjas in Pyjamas” (alltså…). Riksidrottsförbundet har fått en stroke och funderar på om man inte ska ta med Ninjas in pyjamas i sitt förbund. Är inte knäppandet på en dator ändå en sport? Det vore ändå schyst med nån som kan nåt annat än pekfingervalsen på förbundet när det gäller data.

Tittar på nyheterna. Först en rapport från Aleppo som sprängts sönder och samman, beskrivning och bilder från slaget runt Mosul och Raqqa med flyende människor och ond bråd död. Några skjutningar i Malmö och Göteborg. En rapport om att den svenska befolkningen och barn ffa blir mer och mer stillasittande med ökande incidens av fetma, diabetes och övriga följdsjukdomar.

Sen är det sporten där HeatOn och hans pyjamas-kompisar hyllas efter att ha skjutit andra pyjamasar sönder och samman i en sönderbombad miljö. Mycket framstående idrottsmän. Mycket bra. Stjärnor som är ekonomiskt oberoende. Gymnasier som startar linjer där man kan lära sig taktik om hur man i spelen dödar bäst och mest och kan köra E-sport istället för gymnastik. Bara man inte säger ”du spelar som en kärring”. Gravt övertramp, sexistiskt, vidrigt.

Går till jobbet och tar hand om nån gravt överviktig med urspårad diabetes. Han sportar flera timmar om dagen.

 

Vidrigt.

 

// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela