dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Dr Oves nyårskrönika

Publicerad 2016-12-31 15:55:00 i Allmänt,

Så går året mot sitt slut och skall således summeras. På ett personligt plan har det varit framgångsrikt, men nog om det.

Dr Ove har haft ett mycket produktivt år. För det första föddes han med buller och bång efter att en filur på TV påstått att honung var bättre än socker. Detta påstående kapades resolut längs fotknölarna med en räcke bevis. Andra mycket viktiga avslöjanden detta år har varit ”stretchning”, ”kompressionskläder” (där man bla upplystes om det fantastiska plagget träningskorsetten, maken till humor får man leta efter), ”lågtempare”, ”salt”, ”pronationsstöd” etc. Det mest uppskattade inlägget verkade dock ha handlat om hyrläkare vilket i princip bestod av en radda meningar om hur puckade hyrläkare vanligtvis är. En hyrläkare gick till och med i polemik om detta på fejsbok vilket jag naturligtvis ser som ett bevis på deras grava inkompetens. Det största scoopet torde dock ha varit ”grillauberginen”. Detta fantastiska avslöjande lyftes faktiskt upp i kvällpressen efter några veckor. Sannolikt efter dr Oves briljanta skrift. Stödet hemifrån har varit stort och det vill jag så klart tacka för. Mitt sista inlägg kommenterades av den fantastiska frugan med ”jag hittade iaf inga stavfel”.

Det är dock svårt att lämna nutiden till historien utan att lyfta den pågående ”det var bättre förr”-känslan. Denna känsla som präglat hela året sitter nu även kvar på nyårsafton och är lite svår att skaka av sig. Så var det bättre förr? Nej, det var det inte. Ryssland och Turkiet har precis framförhandlat en vapenvila i Syrien, klimatutsläppen ökar inte längre, vi äter sjukt mycket mer ekologiskt, tillsatserna i mat minskar, våra kunskaper inom medicin eskalerar och Stockholm har fått ett ultramodernt, sprillans nytt sjukhus. Det är idag till och med möjligt att vara så frisk som patient på en akutmottagning att man efter 6 timmars väntan på en läkare blir så arg att man går hem och ringer aftonbladet istället. Det var inte bättre förr, då fanns knappt en akutmottagning och en 3 mån gammal Sami Sirviö i Kent fick ligga på hatthyllan i en rökig SAAB på väg mot Sverige. För musikaliskt var det alltid bättre förr, för då fanns Kent. 

Nyårslöfte: "Att sluta skriva om dr Ove i tredjeperson. Det blir sjukt schizofrent." 

Gott nytt år!

// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela