dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Gröna burgare #04

Publicerad 2018-11-24 13:27:45 i Allmänt,

#04: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök. 
 
Allt väl. Sverige får ingen ny regering men vad gör väl det när man kan laga gröna burgare. Denna gång har vi kommit till nr 4 som ser jävligt god ut. Allt med Gruyère ser ju jävligt gott ut. En första anblick av bilden på burgaren för tankarna till en moderatburgare. Det är enbart dom som får punga ut en rejäl del i värnskatt som kan ha råd med den ostskivan (sannolikt betalar väl inte dom riktigt rika värnskatt eftersom dom skattefifflat så jävla mycket. Jävla mög.). Burgren lagas som sig bör med 1 timmes kyltid vilket denna gång var beräknat. Endast en timme försenad pga att den karamelliserade löken tydligen skulle ligga i grytan i 1 timme för att bli godis. Som vanligt ser det inte ut som på bilden, mest för att herr Nordin då slevat på 1 kg Gruyère och det är det ingen utan schweisiskt (hur fan stavas det? Ska man ringa Sjeis-Fridolin och fråga?) bankkonto som har råd med. 
 
Betyg: 2/5. Det är bbq-sås, chili och rökt paprik i burgaren vilket kommer fram väl och är för mig tilltalande. Problemet i många av dessa bönburgare är dock att bönor är tämligen torra i sig. Löken som karamelliserades är också torr för att den skulle reduceras i en evighet (hade varit bättre med kompott). Det blir således en ganska torr historia som vägs upp av lite rökighet. Inte så bra helt enkelt. Bättre lycka nästa gång. 
 
Noterar även från regeringsförhandlingen att Ulf Kristersson försöker locka till sig Björklund med att se över värnskattten. Kul. Hade ju säkert blivit jättesvårt att få genom med högerpartiet annars.
 
 Ps. Testade med hamburgedressing. Inte nämnvärt bättre. Ds.
 
// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela