dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Sockerkulör i öl

Publicerad 2016-03-30 13:53:38 i Allmänt,

"En mörk lager" Gott, gott tänker man och stoppar den i korgen för att senare avnjutas kall. När drycken några timmar senare inmundigas lägger sig en besvikelse. För det första ser den lite underlig ut. Inte den tydliga mörkhet man förväntat sig men tillhörande fyllighet. Den smakar blask. Har hänt mig ett antal gånger, senast i helgen när jag drack den klassiska ölen Newcastle". Noterade då att den innehåller sockerkulör. Är verkligen en "mörk lager" mörk om man måste färga den? Färgen i en öl uppstår genom att man rostar malten. Ju hårdare rostad, desto mer färg och således även en karaktäristisk smak. Den blaskigaste öl i denna genre jag druckit är "Negra Modelo". Vidrig. Funderar på att maila någon i frågan.

// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela