dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Tid

Publicerad 2017-01-22 15:42:39 i Allmänt,

Om det finns en sak man uppskattar så är det TV-sända saker. Där är allt i tid, punkt och pricka med en tilltagande nervositet hos producenten om programmet drar över med tio sekunder. Tidsuppfattning i världen är skev och den tilltagande kurvaturen gör mig illamående. Det är after work, kl 19 är det sagt. För att inte vara oförskämd kommer jag dit i tid, kl 19. Tar en öl och snackar med Molgan. Dricker upp Molgans öl. Framåt kl 20 släntrar nästa person in följt av resten den närmsta halvtimmen. Hahaha, "akademisk kvart". Skit ner dig. Hade du haft en kvart på dig att komma hit från det att kyrkklockan ringt så hade du inte hunnit innan stället stänger framåt tvåtiden inatt. 
Jag tror det har med 80-talisterna att göra, för att inte tala om 90-talisterna. Jag misstänker att dessa nutidsmänniskor har börjar infiltrera det svneska samhållets funktioner på allvar. Jag sitter och pendlar 10 mil. Var dag är bussen 10 min sen (alltså varje dag. Mån, tis, ons, tor, fre). Mailar lite försynt (ok, det kanske inte var så försynt) om att det inte är rimligt. Får då tillsvars: "Jag förstår att det måste kännas frustrerande att bussen ofta är sen. Dessvärre är det nog något man måste räkna med i vintertid". Av detta kan man allstå dra slutsatsen att hela dalatrafiks trafikledning (och kundtjänst) sannolikt är född i slutet av 80-talet eller på 90-talet och har anammat dessas tidsuppfattning rakt av. Bussen är ju alltså inte sen, det står ju fel i tidtabellen. Det är ju inte så att vi fått punka på vägen, vi har bara stannat vid några hållplatser för att ta upp passagerare. Något som känns rimligt för en buss att göra. Och det är ju ett fint väglag med lite snö i skogen, samt att bussen i höstas var lika sen. 
Jag ämnar nu maila SVT för att se om dom inte kan köra en direktsändning från bussen i några dygn. Det borde väl rätta till problemet. 
 
// Ove

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela