dr Ove

Det var en man på TV som lagade efterrätter "utan socker". Så hällde han i en massa honung och agavesirap och påstod att det var nyttigt. Nolla. Därför ska jag i denna blogg ta reda på vad som verkligen stämmer. "En-man-som-heter-Ove"-style.

Kavli äkta majonnäs

Publicerad 2016-07-18 23:25:00 i Allmänt,

"Kavlis äkta majonnäs är Sveriges mest omtyckta majonnäs. Den görs omsorgsfullt enligt traditionellt recept med ägg och hög andel olja."
Haha. För jävla kul faktiskt. Detta traditionella recept lyder enligt följande: Rapsolja ((74%)), Vatten,  Äggula ((8,5%)), Ättika, Socker, Salt ((0,7%)),  Senapsfrö, Konserveringsmedel (R202), Kryddor, Vitpepparextrakt, Förtjockningsmedel (E412, E415), Färgämne (betakaroten). 
Gör egen majonnäs själv ibland. Traditionellt hemma här brukar jag se till å vispa ihop äggen ordentligt med oljan så jag slipper ta ned burken guarkärnmjöl (E412) och xantangummi (E415) för att det ska tjockna. Det är klart att om olyckan ändå är framme och den blir rinnig och xantagummit är enda utvägen så får man väl hiva i lite betakaroten. Man vill ju inte att det ska se ut som skit. De smärre smakförändringarna detta ger upphov till justerar man lätt genom att ha i socker och "kryddor". 
Möjligen kan det vara detta misslyckandets tradition som det traditionella receptet bygger på. Kavli är ju trots allt ett norskt bolag. 
 
Vidrigt. 
 
// Ove
 
Obs. En schyst majo slås ihop med äggula, rapsolja, dijonsenap, vitvinsvinäger och lite salt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela