Frukt och choklad
Det lackar mot jul. Juletidens allra läckerheter skall ställas fram och inumndigas i stora lass. Möjliga och omöjliga kombinationer av föda läggs på juletallriken. Det är därför av vikt att dr Ove lär er lite vett.
1. Hallon. Detta unkna bär som tar en allt större del av vår vardag. "Smaken" är fadd utan att sticka ut med en jävla massa kärnor som är störande. Vi träffar på bäret i allt. Vi försöker döva dess unkna smak genom att blanda den med lakrits med föga framgång. Att hallonet har fått en sån framskjuten position i vårt samhälle har rent ekonomiska orsaker. Som ni säkert noterat växer hallonet överallt. Om du totalt skiter i din baksida i några år så kommer det garanterat ploppa upp hallonbuskage där. Ergo, det är snorbilligt för industrin. De stora proucenterna skiter helt enkelt att ta hand om nån gräsplätt och sen skördar frukten av sin negligence. Har ni smakat risifrutti med hallonsmak?
2. Choklad och bär. Alltså, ni måste ju skämta? Man sitter och tittar på kockarnas kamp där kock-zlatan tar hem hela skiten. Så har han lagat en chokladkräm med bär. Han borde ju vara diskad. Bär är syrliga. Choklad är fett. Syra och fett går inte ihop. Det skär sig och gommen blir ett russin. Om ni nu tvingat måste äta choklad och bär så ta så vit choklad som möjligt. Möjligt är också att välja typ banan, den har en fet konsistens som gifter sig med choklad. Capiche? Vill ni testa nåt riktigt vidrigt? Kör mörk choklad och toppa med hallon....
3. Rött vin och ost. Vem fan har hittat på att man ska dricka rött vin till ost? Det smakar ju skit. Finns ju ingenting i ett glas rött som kan balansera en god ost. Rött vin = gott (eller det är ju inte öl, men ändå), ost = gott. Rött vin + ost = äckligt. Ska ni nu köra vin och ost så är det portvin eller Sauterne som gäller.
4. Nu när man sågat de kombinationer där ni lurat er själva hela livet så måste jag tipsa om en oväntad kombination. Farsan körde räkost och hallonsylt på mackan. Låter mycket märkligt. Testa gärna och hör av er om det är nåt att ha.
// Ove